„Ce înseamnă fericirea și cât de dependenți suntem de această stare?” este una dintre temele discutate în cadrul celei mai noi ediții ale podcastului Altceva moderat de jurnalistul Adrian Artene. În cea mai nouă ediție a podcastului, difuzată sâmbătă pe 29 iunie, invitată a fost Magda Axinte, unul dintre cei mai de succes psihoterapeuți din România.
O nouă ediție din cadrul podcastului Altceva a avut loc sâmbătă, 29 iunie pe canalul oficial de Youtube Altceva- cu Adrian Artene. Psihoterapia nu este doar o profesie, începe să povestească Magda Axinte, psihoterapeut cu vastă experineță în domeniu. Psihoterapia este o vocație pe care o percepi cum prinde rădăcini și se dezvoltă, iar experiența de viață este cea care întregește și dă sens experienței profesionale.
(CITEȘTE ȘI: DR. CRISTIAN ANDREI: „MERITĂ SĂ ȘTII PENTRU CE TRĂIEȘTI ȘI CUM SĂ FACI SĂ FIE FRUMOS ÎN VIAȚA TA!” | ALTCEVA CU ADRIAN ARTENE)
„Observam că folosești cuvântul bucurie, nu fericire”, remarcă Adrian Artene în cadrul discuției. De asemenea, jurnalistul punctează că una dintre temele discutate cu psihoterapeutul a fost că fericirea ar fi, de fapt, un dezechilibru. „Ca și tristețea, fericirea este un dezechilibru”, completează Magda Axinte, subliniând că emoțiile puternice pe care astfel de stări de fericire sau tristețe ni le oferă, nu sunt obișnuite.
Psihoterapeutul dezvăluie că are un ceas care îi indică stările pe care le trăiește de-a lungul unei zile și îi cauzează stres. Astfel, în cadrul unui eveniment care i-a dat o stare de fericire, ceasul respectiv i-a arătat că și stresul din acele momente era la cote ridicate.
„Ceasul îmi confirmă asta. Dacă sunt la evenimente unde sunt foarte fericită, mie îmi arată ca și cum aș fi fost în momente de stres. Se înroșește. Și când observ asta mă întreb: Îmi pun întrebarea: Care a fost starea mea în acel moment? A fost o stare de liniște interioară sau a fost agitație?!”, mai spune ea.
Astfel, fericirea, ca și tristețea de altfel, sunt dezechilibre emoționale. Magda Axinte a studiat ani la rând felul în care recționează mintea umană la astfel de stări.
„Fericirea este un dezechilibru, iar eu am înțeles asta din informațiile pe care le-am luat din medicina tradițională chineză. Acolo este explicat foarte clar că și tristețea, dar și fericirea extremă este un dezechilibru.
În starea de fericire este și o agitație, de fapt. Fericirea nu este starea de pace, de liniște în interior. Să nu ne gândim că în acea stare noi suntem plutitori, nu mai avem reacții, nu ne mai bucurăm de lucruri. Nu! Este acea stare de expandare, de fapt, a conștinței noastre în care trăim și ne bucurăm de toate, și avem și viziunea mult mai deschisă asupra noastră și a lumii în care suntem. Așezăm lucrurile altfel”, mai spune Magda Axinte în cadrul podcastului.
Conținutul ALTCEVA cu Adrian Artene poate fi urmărit și pe conturile de Facebook, Instagram, Tik Tok, dar și pe grupul de WhatsApp.